De hele Coronacrisis vraagt behoorlijk wat aanpassingsvermogen van ons allemaal. Sociaal contact op anderhalve meter afstand, thuiswerken, minder of niet naar buiten. Maar dat betekent niet dat we niet in contact kunnen blijven met onze vrienden! Het gebeurt nu alleen op andere manieren.

Snapchat zag het gebruik met 20% stijgen ten opzichte van deze periode in 2019. Dit is zelfs de grootste groei die het bedrijf meemaakt sinds het tweede kwartaal van 2017. In de laatste week van januari steeg het Snapchat-gebruik met 50% en in de laatste week van maart bedroeg de groei 30%.

In het afgelopen kwartaal had Snap een omzet van 44% meer dan in het eerste kwartaal van 2019, oftewel 462 miljoen dollar ten opzichte van 320 miljoen dollar vorig jaar.

Snap directeur Evan Spiegel, legt uit: “De focus van Snapchat was altijd om vriendschappen te onderhouden als mensen niet bij elkaar waren. Dat geldt zeker nu mensen fysiek afstand nemen van elkaar en thuisblijven.”

Ook speelt Snapchat in op relevante gebeurtenissen. Tijdens Wereldgezondheidsdag werd een filter uitgebracht in 33 verschillende landen en 11 verschillende talen. Het doel was mensen aan te moedigen een donatie te doen aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Kun je niet wachten om je Skype-, Zoom- of Google Meet call iets op te leuken? Dan is er nog Snap Camera! Met deze software voor je laptop of computer, kun je elke videofunctie opleuken met filters en lenzen. Wat dacht je van een paar extra oren of een fancy hoedje? Je kunt het zo gek maken als je zelf wil.

Ben je nog niet (genoeg) bekend met Snapchat en wil je meer weten over lenzen, filters en alle bijbehorende zaken? We leggen graag het een en ander aan je uit!

Meer lezen over de populairste social media in 2020? Dat kan hier!