Video content creators opgelet! TikTok en Meta gaan het een stuk makkelijker voor je maken om video’s te maken, met behulp van Artificial Intelligence. Dit zal je ongetwijfeld veel tijd en geld besparen.

TikTok Script Generator

Deze tool helpt je een script schrijven, gebaseerd op de prompts die jij meegeeft. Vul de sector in waar je werkt, naam van het product, beschrijving, relevante trefwoorden en de videolengte (lang of kort). Klik op de genereer-knop en vervolgens krijg je enkele kant-en-klare scripts voor je video voorgeschoteld, inclusief tekstuele, visuele en auditieve aanwijzingen. Ben je er niet helemaal tevreden mee, kun je gewoon nog een keer op de genereer-knop klikken en krijg je weer nieuwe scripts. Gebruikers met een business account kunnen deze tool nu in TikTok Creative Center op desktop gebruiken.

Computer man

Meta’s AI MusicGen

Je hoeft niet meer uren te zoeken naar de perfecte tune onder je video met de nieuwe open source tool AI MusicGen. De tool kan op basis van jouw prompts compleet nieuwe muziek maken. Je kunt ook bestaande nummers met elkaar combineren tot een nieuw nummer. Het commercieel gebruiken van deze nummers is toegestaan.

Kort geleden bracht Meta ook al AI Sandbox uit, waar adverteerders met behulp van AI hun advertenties kunnen opbouwen en betere resultaten te krijgen. Lees meer hierover in onze blog.

De nieuwe AI-tools van TikTok en Meta zullen je werk zeker makkelijker maken, maar de kans bestaat dat we straks alleen maar doorsnee gescripte video’s te zien krijgen. Het zal een tijdje duren voordat we daarachter gaan komen.