Heb jij je altijd afgevraagd wat ik, als copywriter, nou doe op een dag? Goed nieuws, ik vertel je er graag meer over!

Ik ben Nina, manusje van alles bij WeDigital, met een grote liefde voor tekst. Wat het project ook is, als er tekst in verwerkt is, vind ik het interessant. 

Een gemiddelde werkdag begin ik het liefst met een uur sporten en rond 9 uur verschijn ik op kantoor. Onder het genot van zelfgemaakte abstracte latte art neem ik m’n mailbox door en handel ik de eerste verzoeken van klanten en collega’s af. 

Tekst is zeg maar echt mijn ding

Ik neem de teksten voor een nieuwe Facebook advertentiecampagne door en check de omschrijvingen van een aantal Instagram posts voor een klant. Waar nodig pas ik een aantal dingen aan en ik zet de content in de goede systemen.

Er komt een verzoek binnen van een klant om een blog te schrijven. Binnenkort vinden er grote werkzaamheden plaats rondom een station waarover geïnformeerd moet worden, dus ik pluis uit hoe het precies zit. In het blog benoem ik wat er precies gaat gebeuren, welke overlast de lezer kan ervaren en daarnaast bied ik een aantal reisalternatieven. Na een check van de klant zet ik het blog live op de website en is het tijd om te lunchen. 

Daarna brainstorm ik met een collega over de 10 weken-planning die we voor een aantal klanten maken. Welke verhaallijnen gaan we de komende periode verwerken in de content en hoe vertaalt dat zich naar een daadwerkelijke planning van week tot week? We bepalen welke content we op welke kanalen gaan delen en welke blogs er geschreven moeten worden om meer informatie te bieden. 

Ondertussen houd ik Twitter in de gaten voor een aantal mobiliteitsklanten. Er is namelijk Code Oranje afgegeven door het KNMI en daar spelen we snel op in door reisadviezen te geven. Zo communiceren we bijvoorbeeld dat het slim is om vroeger of later te vertrekken, of een ander vervoermiddel te pakken. 

Aan het einde van de dag krijg ik het verzoek van onze stagiaire om de infographic door te nemen waar ze aan werkt en ik noteer wat feedback. Als semi-office manager maak ik daarna nog een rondje door kantoor om wat praktische zaken te regelen en spring ik op de fiets naar huis. Tot morgen!