Hoi ik ben Laurence, content creator bij WeDigital. Ze noemen me ook wel de ideeën denktank. In december werk ik met veel plezier alweer 5 jaar, bij dit no-nonsense social media bureau in de Houthavens van Amsterdam! Time flies when you’re having fun, zal ik maar zeggen…

Ik neem jullie graag mee in een dag uit het leven van een content creator.

Nu thuiswerken de norm is geworden, beginnen we om 09.00 uur met een team video call om de dag door te spreken. Naast de reguliere werkzaamheden is er gelukkig ook genoeg ruimte om te ouwehoeren. Ik heb veel contact met mijn collega’s op Slack tijdens een dag, waarbij we nauw samenwerken aan diverse projecten. Omdat bij ons het merendeel van de werkzaamheden digitaal plaatsvindt, gaat thuiswerken me prima af!

Content is Queen

Na de call begin ik meestal de weekplanning door te nemen van mijn klanten. Wat voor grote campagnes staan er op het menu en waar kunnen we op inhaken? Ik doe een inspiratie rondje op social media en bepaalde websites. Ik haal veel inspiratie uit reclames, mooie Instagram feeds, grote merken en creatieve campagnes.

Een goed idee kan bij mij overal ontstaan: op de fiets naar kantoor, al wandelend naar de supermarkt of onder de douche. Daarnaast plan ik regelmatig een brainstorm in met het team, om verschillende invalshoeken te krijgen. Want samen content verzinnen blijft toch wel het leukste. Het uiteindelijke concept brief ik aan de klant en bij goedkeuring werkt onze designer Dené dit idee verder uit tot een mooie visual.

Het leuke van mijn vak is dat iedere dag anders is. Het verveelt nooit. Omdat ik niet alleen de content verzin en het contact onderhoudt met de klant. Maar er ook voor zorg dat de content wordt ingepland op de social media kanalen en vervolgens na afloop van een campagne de cijfers rapporteer aan de klant.

Op dit moment ben ik met een grote influencer-campagne bezig. Hierin ben ik de schakel tussen klant en influencer. Het leuke van dit project is dat het idee ook een gezicht krijgt. Het gaat meer leven.

Na een voldane werkdag ga ik sporten, spreek ik af met vriendinnen of plof ik op de bank met Netflix. En ook daar haal ik weer inspiratie uit voor nieuwe content. Het werk van een content creator stopt nooit!