TikTok heeft meer dan een miljard gebruikers, waarvan minstens 3 miljoen in Nederland. Booming business dus. Ben jij ook geïnteresseerd geraakt en kan je niet wachten om voor je bedrijf de eerste stappen te zetten op dit platform? Met een business account haal je het maximale uit je kanaal. Lees verder en wij leggen simpel uit hoe je een business account op TikTok aanmaakt.

 

Business account aanmaken

Download TikTok op je mobiel of ga naar tiktok.com in je browser. Je kan je daar registreren met je e-mailadres of met bijvoorbeeld Facebook, Instagram en Apple ID. Vul je gewenste gebruikersnaam in, stel een wachtwoord in en you’re ready to go.

Doe vervolgens het volgende:
1. Ga naar ‘Profiel’.
2. Tik op het menu rechtsboven en ga naar 3. ‘Instellingen en privacy’.
4. Tik op ‘Account beheren’.
5. Hier kies je voor ‘Overschakelen naar zakelijk account’.
6. Kies de categorie die het best jouw account omschrijft.
7. Je kan nu een zakelijk e-mailadres en website toevoegen.

Om advertenties te kunnen laten draaien, moet je nog even een account aanmaken op TikTok Ads Manager. Hiervoor ga je naar ads.tiktok.com en vul je alle benodigde gegevens in. Nu is je account geschikt voor advertenties. Dat was best makkelijk, toch?

Is dit gelukt, maar heb je niet het creatieve brein om leuke content te maken, neem dan contact met ons op. Wij kunnen je daarbij helpen.

 

TikTok whitepaper