Met het einde van de zomervakantie in zicht is er niets leuker dan alvast vooruit te kijken naar je volgende vakantie. TikTok ziet dat steeds meer mensen hun platform gebruiken als inspiratiebron (74% van de gebruikers werd beïnvloed door TikTok bij hun laatste aankoop of activiteit). Een logisch idee dus om reisgerelateerde content en campagnes te maken. TikTok wil je daar graag bij helpen en heeft daarom een Travel Playbook uitgebracht.

De eerste pagina’s in het playbook weergeven wat algemene statistieken omtrent interactie en wil ermee benadrukken dat TikTok een steeds belangrijkere rol speelt als verbindingsplatform. Het boek gaat verder met een aantal soorten vakanties waar gebruikers het meest naar zoeken en zoektermen als ‘tips bij het inpakken’, ‘hotel wensenlijstjes’ en ‘reisverhalen’.

Travel on TikTok
Reisgerelateerde zoektermen op TikTok

Er zijn ook voorbeeldcases, tips voor het soort advertenties en hoe en wanneer je bepaalde onderdelen moet inzetten.

Dit playbook is super handig door alle slimme tips en trucs om je marketingstrategieën beter te maken. Download het playbook hier!

Zit je nog helemaal niet met je bedrijf op TikTok en weet je niet waar je moet beginnen? Download dan ook onze gids, waarmee jij in 5 stappen een TikTok-genie wordt.