TikTok heeft de app TikTok Now geïntroduceerd. TikTok Now moet een nieuwe manier van entertainment zijn en anderen met elkaar verbinden. Gebruikers worden door middel van een notificatie gevraagd om één keer per dag een video van 10 seconden of een statische foto te maken, met de voorste en achterste camera van je mobiel. Je kan dan laten zien waar je op dat moment mee bezig bent. Standaard wordt dit alleen getoond aan je vrienden, maar je kunt ook instellen dat de hele wereld het te zien krijgt.

Komt dit concept je misschien bekend voor? Dat kan kloppen. De Franse app BeReal heeft namelijk al langer ongeveer hetzelfde concept. BeReal stuurt je één keer per dag een notificatie, waarbij je binnen 2 minuten een foto moet maken die wordt gedeeld met een kleine kring mensen. De makers van deze app hopen dat je realistischere en authentiekere beelden deelt dan dat je dat doet op Instagram en TikTok. Tegenwoordig draait het vaak om het perfecte plaatje en daar moet BeReal verandering in brengen.

 

 

BeReal notificatie
BeReal foto maken
BeReal delen

BeReal bestaat al sinds 2019, maar is de afgelopen tijd erg populair onder Nederlandse jongeren. Volgens onderzoeksbureau Gfk bereikte de app in de maand juli zo’n 15% van de 13-24 jarigen. De gebruikers zijn ook erg jong. Maar liefst 91% van de gebruikers zijn jonger dan 35 jaar. Ter vergelijking, bij TikTok is dat 44% en bij Instagram 37%.

Over Instagram gesproken, intern wordt er getest met de zogenaamde Candid Challenges. Het is nog niet helemaal zeker wat dit inhoudt, maar het lijkt erop dat ook zij enorm ‘geïnspireerd’ zijn door BeReal.

Meer weten over TikTok Now? Lees hier.

Update: TikTok trekt de stekker uit TikTok Now. Zie onze blog met meer informatie.

TikTok whitepaper