De populariteit van sociale media neemt toe en dat geldt ook voor hun advertentieplatforms. Social media-platforms TikTok en Instagram betreden de zoekadvertentiemarkt en dagen daarmee gevestigde zoekmachines zoals Google en Microsoft uit. In dit artikel bespreken we de implicaties hiervan voor de online advertentiemarkt en wat dit betekent voor marketeers en adverteerders.

Adverteren op een zoekterm

Recentelijk heeft TikTok aangekondigd dat het zijn advertentieaanbod gaat uitbreiden met zoekadvertenties. Dit houdt in dat adverteerders kunnen bieden op zoektermen gerelateerd aan hun product, die vervolgens zullen worden weergeven in de zoekresultaten van TikTok.
Maar TikTok is niet de enige die de zoekadvertentiemarkt betreedt. Instagram heeft ook aangekondigd dat het aan het testen is met zoekresultaatadvertenties. Dit betekent dat adverteerders nu ook kunnen adverteren in de zoekresultaten van Instagram.

Wat betekent dit voor marketeers en adverteerders?

De entree van TikTok en Instagram in de zoekadvertentiemarkt biedt nieuwe kansen voor marketeers en adverteerders. Het stelt hen in staat om hun doelgroep op meerdere kanalen te bereiken en de zichtbaarheid van hun advertenties te vergroten. Het biedt ook nieuwe mogelijkheden voor targeting en personalisatie van advertenties.

Concurrentie voor Google en Microsoft

Google en Microsoft zullen door deze ontwikkeling nieuwe concurrenten erbij krijgen. Dit kan een positief effect hebben op de advertentietarieven voor adverteerders. Door de toegenomen concurrentie kunnen de tarieven dalen en kunnen adverteerders meer waar voor hun geld krijgen.

Conclusie