Vind jij het soms ook zo jammer dat je alleen mensen kan volgen op Instagram? Dan heb je geluk. The Next Web meldt dat Instagram aan het testen is of het mogelijk is om naast mensen ook #hashtags te volgen.

#favorietehashtag
Op dit moment is het voor gebruikers van Instagram alleen mogelijk om accounts van mensen te volgen. Maar door ook op hashtags te kunnen abonneren, komen foto’s of video’s van dat bepaalde onderwerp in je feed. Dit zou natuurlijk een ideale uitkomst zijn als jij even wil verdwalen in super schattige kattenfilmpjes. Of misschien wil je graag de #fitgirl uithangen, maar wil je niet al die meiden apart volgen.

Limiet
Nu denk je natuurlijk, maar wat nou als ik álle foto’s van die bepaalde hashtag op mijn feed krijg, dat is toch wel heel veel? Daar heeft Instagram ook over nagedacht en het bedrijf lijkt het te beperken tot ‘top posts en recente berichten’.

Helaas is de functie tot nu toe slechts kort getoond door één van de teamleden van TNW, dus het lijkt er op dat het voorlopig een test is. Instagram weigert om er meer informatie over los te laten, dus op dit moment is het niet duidelijk hoe groot de test is en of en wanneer de functie voor iedereen geschikt is. Uiteraard houden wij je natuurlijk op de hoogte over deze eventuele nieuwe functie!