Dat Snapchat upcoming is, wisten we al lang. Maar sinds heden is Snapchat de 2,1 miljoen dagelijkse gebruikers in Nederland gepasseerd. Telecompaper kwam vandaag met deze conclusie na een groot onderzoek met meer dan 10.000 deelnemers.

Wat opvalt is dat Snapchat vooral een populair social medium is onder jongeren en niet onder oudere gebruikers. Meer dan 80% van de ondervraagde jongeren heeft de app namelijk op zijn of haar smartphone staan. Bij deelnemers van het onderzoek boven de 50 gebruikt slechts 5% de app.

Hoewel Snapchat extreem snel groeit, blijft Whatsapp de grootmacht onder de social media. Met ruim 9,6 miljoen dagelijkse gebruikers is het medium bij verre het populairste onder Nederlanders. Op wekelijkse basis weten zelfs 11,3 miljoen Nederlanders de weg naar de app te vinden. Opvallend is dat Whatsapp onder alle Nederlanders populair is, er is geen onderscheid te vinden tussen geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

Facebook is de follow-up van Whatsapp, elke dag gebruiken 7,1 miljoen Nederlanders het medium. De app van Facebook is echter door ruim 9,2 miljoen Nederlanders geïnstalleerd, maar wordt niet dagelijks gebruikt.