Door alle nieuwe ontwikkelingen die er gaande zijn op zowel Facebook als Snapchat, kan Instagram natuurlijk niet achter blijven. Eerder schreven wij al over het volgen van een Hashtag. Nu komt er een nieuwe update dat je samen met vrienden live kan gaan.

Samen live
Live gaan op Instagram kenden we al, maar nu kun je dus iemand uitnodigen. Het idee is simpel. Je selecteert ‘live video’ vanuit Instagram Stories en je bent live. Wanneer je live bent, zie je onder in het scherm een icoon. Als je daar op klikt, zie je een lijst met mensen die op dat moment kijken. Daar kun je iemand uit kiezen, waarmee je samen live kan gaan.

Regram-functie
Ook is Instagram volop aan het testen met andere nieuwe functies. Eén van deze nieuwe functies is de regram-functie.

Vanaf het begin van Instagram kunnen gebruikers succesvolle accounts maken met foto’s van anderen. Zij hoefden hier nooit de rechtmatige eigenaar / fotograaf te benoemen als bron. Dat dit niet eerlijk is, hoeven wij jou waarschijnlijk niet uit te leggen.

Tot nu toe bestond er binnen Instagram nog geen officiële regram-functie. Toch regrammen gebruikers veel foto’s. Dit doen ze door middel van third party-apps. Deze apps geven over het algemeen een watermerk aan de foto en daarmee verliest het zijn waarde. Ook wordt de app meer in het zonnetje gezet dan de eigenaar van de foto.

Instagram vond het tijd worden om dit probleem aan te pakken, vandaar de nieuwe regram-functie.
The next web kwam achter de ontdekking van deze nieuwe functie. Op dit moment wordt de regram-functie nog getest, dus wij zijn benieuwd wanneer die beschikbaar is voor iedereen.

Om deze functie te kunnen realiseren, heeft Instagram een nieuwe knop toegevoegd. Met deze functie kun je een foto eenvoudig ‘regrammen.’ Hierbij lijkt het op de retweetfunctie van Twitter. Voordeel van deze nieuwe knop is dus, dat de eigenaar / fotograaf van de foto automatisch de credits krijgt.

Nog meer nieuwe functies
Maar er is nog meer goed nieuws, niet alleen de regram-functie wordt getest. Op termijn kunnen we ook GIFs als normale post of Stories uploaden. Ook is Instagram aan het onderzoeken of wij behoefte hebben aan archief voor onze Stories. Deze functie op de functie van Snapchat gaan lijken, een plek waarin je de Stories op kan slaan.

Zoals je hebt gelezen zijn er genoeg ontwikkelingen gaande bij Instagram. Natuurlijk houden wij je op de hoogte als de nieuwe functies écht uitgerold zijn!