Met meer dan 1 miljard gebruikers is Instagram een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie voor bedrijven. De app blijft maar groeien om de beste social media-ervaring te bieden. Er zijn onlangs een aantal updates uitgevoerd om te helpen bij het creëren van meer boeiende content en je merkaanwezigheid te maximaliseren. We bespreken de nieuwste Instagram-updates die je moet kennen:

– Trending audio
– Reels makkelijk bewerken
– Verbeterde Reels Insights voor betere contentprestaties
– Support met Gifts
– 5 links in bio

Trending Audio

Een van de nieuwste functies van Instagram is Trending Audio. Dit is een verzameling populaire audioclips die je kunt gebruiken in je Reels-video’s. Door de Trending Audio-functie kunnen merken en gebruikers gemakkelijk inhaken op trending onderwerpen en viral challenges. Dit biedt een geweldige kans om een nieuw publiek te bereiken en de betrokkenheid bij jouw content te vergroten.

Reels makkelijk bewerken

Er zijn nieuwe bewerkingsfuncties toegevoegd aan Reels, zoals de mogelijkheid om clips te monteren, audio, tekst stickers toe te voegen, in één scherm.

Verbeterde Reels Insights voor betere contentprestaties

Als het gaat om Instagram Reels, wil je natuurlijk weten hoe goed jouw content presteert. Reels Insights is verbeterd om je te helpen beter te begrijpen hoe jouw content presteert. Met twee nieuwe statistieken, totale kijktijd en gemiddelde kijktijd, heb je nu meer controle over jouw prestaties.
De totale kijktijd toont de totale speeltijd van jouw reel, inclusief de tijd die wordt besteed aan het opnieuw afspelen van de reel. Met de gemiddelde kijktijd kun je zien hoeveel tijd jouw kijkers gemiddeld aan jouw reel besteden.

Met deze inzichten kun je beter begrijpen waar jouw publiek betrokken is en waar je mogelijk een sterkere hook moet creëren om kijkers langer te laten blijven. Door te leren wat jouw publiek interesseert, kun je jouw content optimaliseren en meer succes behalen.

Daarnaast krijg je nu een melding als een kijker jou volgt, na het zien van de reel.

Support met Gifts

Gifts is een manier voor fans om creators te bedanken en hun inspanningen te belonen. Nu hebben merken de mogelijkheid om aangepaste Gifts te maken en ze beschikbaar te stellen aan hun fans. Dit geeft creators en merken de kans om de loyaliteit van hun community te vergroten en hun merkimago te versterken.

5 links in bio

Het heeft lang geduurd, maar je kunt nu tot 5 links in je bio toevoegen. Gebruikers kunnen via een Linktree-achtig overzicht zien van de links die jij hebt ingeschakeld.
Het gebrek aan deze functie zorgde ervoor dat veel gebruikers op zoek gingen naar een andere tool die dit voor je deed. Nu het in Instagram zelf kan, zullen vast veel tools niet zo blij zijn en veel gebruikers verliezen.
Merken en creators kunnen op deze manier verkeer naar verschillende URL’s leiden om hun merkaanwezigheid te maximaliseren.

Om de 5 links toe te voegen, ga je naar je profiel en tik op ‘Profiel bewerken’ > ‘Links’.

Instagram link in bio toevoegen