Het is eindelijk zover, vanaf vandaag kan je berichten op Facebook ook geweldig, grappig, verbluffend, verdrietig of boos vinden. Natuurlijk blijft het vertrouwde duimpje om berichten te liken nog steeds beschikbaar.

Vind ik dit leuk?

Soms zie je wel eens een bericht op Facebook verschijnen en dan heb je de keuze om het leuk te vinden, maar niet alle berichten zijn leuk en roepen hele andere gevoelens bij je op. De ‘like’ of ‘vind ik leuk’ werd dan vaak gezien als een vorm van respect. Vanaf nu kan je dus meerdere gevoelens uiten op een bericht met de uitbreiding van vijf verschillende emoties.

Een jaar lang onderzoeken

Facebook zegt dat ze al meer dan een jaar bezig zijn met het bedenken en testen van de verschillende nieuwe opties. Met focus groups en enquêtes hebben ze gekeken welke emoties mensen het meeste miste en het snelste zouden gebruiken op Facebook. Daarnaast kijken ze naar wat mensen reageren op berichten en welke stickers er gebruikt worden.

Uit alle tests en onderzoeken zijn de vijf emoties bij gekomen en zijn er nu in totaal zes mogelijkheden om te ‘liken’. In het Engels zijn de woorden die bij de nieuwe uitdrukkingen staan wel ietsje anders dan de Nederlandse: like, love, haha, wow, sad & angry. Facebook zelf noemt het dan ook reactions.

bron: newsroom.fb.com

bron: newsroom.fb.com

Wij gaan in ieder geval aan de slag met de nieuwe emoties en zijn benieuwd wat voor veranderingen het gaat brengen op Facebook!