Dat Snapchat zich blijft ontwikkelen, hoeven we je vast niet te vertellen. Eerder schreven we al dat Snapchat de 2,1 miljoen dagelijkse gebruikers is gepasseerd.  Ook zijn we allemaal al wel bekend met de filters. Eén van de welbekende Snapchat filters zijn de geofilters. Een geofilter is een filter die je over je foto of video kan plaatsen om te laten zien waar je bent. Deze filters bestaan al een tijdje, maar nu kun je ze zelf maken in Nederland. Je hebt nu de mogelijkheid om zelf een filter te ontwerpen voor jouw feest! Wanneer Snapchat jouw filters heeft goedgekeurd, kunnen andere gebruikers, die zich in de buurt bevinden, ze ook gebruiken voor hun foto’s.

Hoe je zelf zo’n filter maakt? Allereerst moet je de app openen. Klik vervolgens op het Snapchat logo dat linksboven in het scherm staat. Open je instellingen en klik op ‘geofilters op aanvraag’. Vervolgens krijg je drie gelegenheden waar een filter voor gemaakt kan worden: bruiloft, verjaardag of zomaar een feestje. Wanneer je op één van die drie opties klikt, krijg je verschillende filters te zien. Klik er één aan en schrijf er je eigen tekst bij! Wanneer de filter af is en je het een naam hebt gegeven, krijg je de optie waar en wanneer je de filter wilt laten verschijnen.

Let wel op, er zit een klein prijskaartje aan. Voor de filter betaal je minimaal € 6,99. De prijs kan verschillen omdat deze bepaald wordt door onder andere de grootte van de locatie en hoe lang de filter beschikbaar moet zijn.

Wat Snapchat zegt over deze ontwikkeling? Zij zeggen dat het een geweldige manier is om een extra dimensie toe te voegen aan jouw feest, omdat al je vrienden op het feest de filter kunnen gebruiken bij het delen van hun snaps.

Vind je de standaard mogelijkheden niet spannend genoeg? Neem dan contact met ons op voor een design op maat.