Op dinsdag 5 juni heeft facebook nieuwe manieren bekend gemaakt hoe jij jezelf kunt uiten met behulp van muziek in je posts, inclusief een nieuwe functie: Lip sync Live.

Deel video’s met muziek op je Facebook

De speciale momenten in iemands leven worden vaak geassocieerd met muziek, Denk bijvoorbeeld aan feestjes, vakanties, bruiloften, etc. Facebook en de muziekindustrie hebben de handen ineen geslagen om het mogelijk te maken dat je in de toekomst muziek onder een videopost kan plaatsen. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden voor creativiteit en het delen van de herinneringen met jouw vrienden en familie op facebook. Op dit moment wordt het getest en facebook hoopt dat deze nieuwe functie snel voor iedereen beschikbaar is.

Lip sync live

Lip sync live geeft jou de mogelijkheid om op bijvoorbeeld jouw favoriete liedje te playbacken.
Met lip sync live kun je dus jezelf live uiten op allerlei verschillende nummers uit verschillende genres. Of je nou liever voor “Havana” van Camila Cabello kiest of “Baby” van Justin Bieber, met lip sync live creëer je met je vrienden en familie een echt musical moment.

Om de live video te starten moet je klikken op de lip sync live optie.
Wanneer je een nummer uit de lijst hebt gekozen kun je de video nog voorzien van een omschrijving of het beeld versieren met filters en/of een achtergrond.

Wanneer je live bent met Lip sync live krijgen jouw vrienden en familie te zien welk nummer je hebt gekozen en wie de artiest is.

Facebook blijft testen

Facebook is aan het kijken of zij op meerdere manieren muziek kunnen inzetten. In de aankomende maanden zullen zij andere opties testen zoals het toevoegen van muziek in je facebookverhaal.

Al met al weer een toffe toevoeging van Facebook, waar we in de toekomst vast nog veel van gaan zien en horen!

Lip Sync voorbeeld Facebook