In onze vorige blog hebben wij jou ingelicht over allerlei nieuwe functies die er aan zitten te komen bij Instagram. Eén van die mogelijke nieuwe functies waar wij over vertelden was het archiveren van Stories. Inmiddels meldt Instagram dat deze functie, samen met een nieuwe functie ‘Stories Highlights’ is uitgerold in de nieuwste update.

Stories zijn korte verhalen die boven de tijdlijn van jouw vrienden worden weergegeven op Instagram. Dit zijn tijdelijk verhalen die niet langer dan 24 uur zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat Stories na die 24 uur verloren gaan, heeft Instagram ook een archief geïntroduceerd. Hierdoor kun je ze later nog eens als uitgelicht verhaal op je profiel zetten.

Om er toch voor te zorgen dat je een Stories langer dan 24 uur kan laten zien, hebben ze de zogeheten Stories Highlights geïntroduceerd. Deze Highlights vind je terug op je Instagram-profiel.

Op je profiel kun je nu dus nieuwe uitgelichte verhalen aanmaken en deze delen met andere gebruikers. Bij het aanmaken kun je zelf kiezen wat de coverfoto wordt. Ook kun je kiezen uit je archief van verhalen. De verhalen in de Highlights blijven net zo lang staan totdat je ze zelf verwijdert.