Sinds de overname door Facebook in 2014 is het gebruikersaantal op het platform meer dan verdubbeld naar 1 miljard. Als we Facebook en het team van WhatsApp moeten geloven groeit het nog wel even door. Mark zelf feliciteerde het team van WhatsApp na het behalen 1 Biljoen gebruikers vorige week.
[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/zuck/photos/10102630193612711″ mbottom=”5″]
Welke functionaliteiten van WhatsApp kunnen we verwachten in 2016?

We hebben er 3 op een rij gezet:

1) WhatsApp als customer service?
Mark ging er in zijn felicitatiebericht al even op in dat, naast het binnen halen van meer gebruikers, het in contact komen met bedrijven centraal staat. Na het gratis aanbieden van WhatsApp moet er natuurlijk wel ergens geld worden verdiend en daar is Facebook als geen ander erg behendig in geworden de laatste jaren. Bij WhatsApp nog geen advertising voor je kiezen, maar ze zijn zeker aan het testen met grote bedrijven, zoals Der Bild en KLM. Om makkelijk in contact te komen met het merk of je via de Messenger te laten abonneren op diensten. Een abo-voorbeeld via de Facebook messenger is bij Der Bild al beschikbaar.

2) Sharing more!
Omdat WhatsApp zelf niet aangeeft wanneer ze wat precies gaan veranderen hebben we nog een andere functie gevonden waarmee ze eind 2015 in Android mee aan het testen zijn geweest. Zo zou het kunnen dat je naast de functies om audio en video te delen ook je gespreksverslagen en PDF’jes kan delen. Handig!

3) Facebookbericht sharen in App-group?
Zekers! Facebook komt nu nog niet zo veel naar voren maar als grote broer van WhatsApp heeft het zeker de wens om data met elkaar uit te kunnen wisselen. Van een bericht op Facebook naar een bericht in je App-groep en andersom. Het zou allemaal met een paar extra tikken moeten kunnen! Op deze manier zou Facebook de gebruikerservaring willen verbeteren. Hmm, wat daar precies mee bedoeld wordt is nog niet bekend maar zo zou Facebook bijvoorbeeld “nieuwe” vrienden kunnen voorstellen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de groei binnen de netwerken stagneert.

Succes komend jaar met het accepteren van de nieuwe gebruikersvoorwaarden!