Het einde van het jaar is het moment van lijstjes en jaaroverzichten. Om het overzicht te bewaren hebben wij alle social media jaaroverzichten voor jullie op een rij gezet. Ga er even voor zitten, pak er een oliebol of appelflap bij en bekijk de leukste, meest besproken, grappigste of meest bizarre momenten op social media van het afgelopen jaar.

Facebook

Facebook heeft een geheel eigen site gemaakt om alle belangrijke momenten uit 2015 te herdenken: Year in Review. De vijf meest populaire onderwerpen in Nederland waren: 1. Charlie Hebdo Aanslag, 2. Aanslagen in Parijs op 13 November, 3. Ali B, 4. Tour de France, 5. Eurovisie Song Festival. Ook dit jaar gaf Facebook je weer de mogelijkheid om een persoonlijk jaaroverzicht te maken.

Twitter

Ook Twitter heeft een site opgezet om het afgelopen jaar nog eens goed door te nemen: #YearOnTwitter. De hashtags #PrayforParis #JesuisCharlie #BlackLivesMatter, #LoveWins #RefugeesWelcome en #PlutoFlyBy waren dit jaar het populairst.

Instagram

Instagram publiceerde helaas geen officieel jaaroverzicht, maar de meest populaire foto is onderstaande van Kendall Jenner.

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

YouTube

YouTube kwam met YouTube Rewind, een video met daarin de video’s, mensen, muziek en moves van het jaar. De video kan je hieronder bekijken. De populairste Nederlandse video op YouTube is Praat Amsterdams Met Me.

LinkedIn

LinkedIn kwam met een blog waarin ze vier economische trends voor 2016 benoemen en net als Facebook heeft LinkedIn ook de mogelijkheid om een persoonlijk jaaroverzicht te maken.

Tumblr

In het jaaroverzicht van Tumblr vind je tientallen lijsten met daarin de leukste berichten per categorie. Denk aan de top posts met ‘gif art‘ of aan de meest gereblogde dieren.

Spotify

Bij Spotify kan je weer lekker door de meest geluisterde artiesten, albums en tracks heen bladeren. Wist je dat Drake de meest beluisterde artiest ter wereld is? En dat ‘Lean on’ van Major Lazer het meest beluisterde nummer is? Ook je persoonlijke jaaroverzicht is weer te bekijken. Wil je continu inzicht hebben in je muziek statistieken, check dan eens het recent vernieuwde Last.fm.

Coosto

Social media monitoring tool Coosto kon natuurlijk ook niet achterblijven met een social media jaaroverzicht, verwerkt in een infographic met naast het nieuws ook opvallende zaken en learnings.

De beste social media

De beste social media maakte het volgende overzicht van de 24 social media posts uit 2015 die zij niet willen vergeten.