Facebook komt alweer met een nieuwe optie. Dit keer kun je als Facebook gebruiker helemaal los gaan met het uitzenden van live video’s. Op deze manier kunnen al je vrienden en familie rechtstreeks meekijken met jouw momenten.

Helaas kun je de functie nog niet gebruiken in Nederland. Facebook is op dit moment bezig met het testen van de functie met een kleine groep iPhone bezitters in de VS. Leuk om te weten, tijdens het uitzenden van je video kun je ook bijhouden hoeveel mensen er meekijken en wie dat zijn.

[mfb_video url=”https://www.facebook.com/facebook/videos/10154229645626729/” size=”500″ mbottom=”50″]

Hoe werkt het?

Om live video te starten druk je op ‘Update Status’ waarna je op het live video icoon selecteert. Geef je stream een omschrijving en kies het publiek dat jou video mag bekijken. Zodra je klaar bent met uitzenden wordt de video op je tijdlijn geplaatst en kun je deze bewaren of verwijderen. Video’s die uitgezonden worden komen rechtstreeks in de news feeds. Tijdens het bekijken van een live video kun je ook op ‘Subscribe’ drukken. De knop die we al kennen van YouTube. Dit geeft je de mogelijkheid om meteen een notificatie te krijgen zodra deze persoon weer een live video uitzend.

Wat nog meer?

Nog meer nieuws uit het Facebook kamp, toffe collages maken van je foto’s. Bundel je vakantiefoto’s bij elkaar en maak er één geheel van. Wanneer je op ‘foto’ drukt zie je een collage van je recente foto’s, georganiseerd op datum en locatie. Bewerk, verwijder of her-organiseer je collage met foto’s of video’s. Zodra je klaar bent voeg je een titel toe en deel je deze met je vrienden.