In deze post kon je lezen dat Snapchat op zakelijk gebied nog steeds in ontwikkeling is. Maar ook voor de persoonlijke gebruikers blijft Snapchat zijn best doen. Zo kondigden ze vandaag een nieuwe en verbeterde Snapchat aan.

Tot nu toe heeft Snapchat altijd foto’s en video’s van je vrienden gemixt met de inhoud van bedrijven. Het was natuurlijk een interessant internetexperiment om de scheiding tussen professionele videomakers en je vrienden te vervagen, maar het heeft ook een aantal vreemde bijwerkingen opgeleverd (zoals nepnieuws).

Daarom scheidt de nieuwe Snapchat sociale media van de media. Dit houdt in dat berichten en verhalen van jouw vrienden aan de linkerkant van Snapchat staan, en de verhalen van bedrijven aan de rechterkant staan.

De dynamische vriendenpagina
Om Snapchat nog persoonlijker te maken hebben ze nog iets nieuws gemaakt: de ‘dynamische vriendenpagina’. De nieuwe vriendenpagina aan de linkerkant van de camera geeft een lijst weer met jouw beste vrienden. Dit hebben ze gedaan omdat Snapchat commentaar heeft gehad op het feit dat gebruikers eindeloos door de lijst moesten scrollen om de juiste persoon te vinden. Door de lijst met beste vrienden weer te geven, hoef je niet meer zo lang te scrollen.

De discover pagina
Aan de rechterkant van je camera vind je de nieuwe ‘discover-pagina’. Hier zie je verhalen van zakelijke gebruikers. De bedrijven waar je voor hebt gekozen om ze te volgen, staan bovenaan. Daarna komen verhalen die je mogelijk wilt bekijken. Het is de bedoeling dat de discover-pagina voor iedereen uniek wordt.

Eén ding blijft wel hetzelfde op Snapchat. Wanneer jij jou app opent, zie je altijd de camera als eerst. Dit is de snelste manier om een foto te maken en te delen met je vrienden.

Benieuwd naar het filmpje van Snapchat waarin ze deze nieuw ontwikkeling uitleggen?