Vorig jaar in oktober publiceerden we een blog over de nieuwe app TikTok Now. Het idee was dat gebruikers na een notificatie één keer per dag een foto of video moesten plaatsen, met de voorste en achterste camera van je mobiel. Dit is natuurlijk hetzelfde concept als de populaire app BeReal. Nu blijkt dat TikTok de stekker uit TikTok Now trekt, doordat meerdere gebruikers een melding kregen met de tekst “We’re updating the TikTok experience and are discontinuing TikTok Now.”

Wanneer of waarom de app verdwijnt, is nog onduidelijk. Ondanks dat BeReal nog veel dagelijkse gebruikers heeft, is dit gebruik de afgelopen maanden wel enorm gedaald. Vorig jaar oktober behaalde de app nog 20 miljoen dagelijkse gebruikers en in maart van dit jaar is dat nog maar 6 miljoen. Daarnaast wordt er niet veel meer over BeReal gesproken op de socialmediakanalen.

Het verminderde gebruik van BeReal kan te maken hebben met verandering in trends en interesses onder gebruikers. De wereld van social media is voortdurend in beweging en wat populair is kan snel veranderen. Misschien zijn gebruikers overgestapt naar andere apps die beter aansluiten bij hun huidige interesses en behoeften.

Het verdwijnen van TikTok Now zou positieve gevolgen kunnen hebben voor BeReal. Gebruikers die veel van de app gebruikt maakten, zouden nu alsnog kunnen overstappen op BeReal. Wellicht dat dat de gebruikersaantallen laat groeien.