Facebookprofielen worden vaker bekeken dan je denkt, ruim 4 biljoen keer wereldwijd per dag. Het is één van de plekken waar je jezelf online presenteert, dus het is leuk als je hier meer uit kan halen. We geven een kijkje in de aankomende mogelijkheden die Facebook ons wilt bieden.

Profielfoto’s

De grootste plannen die Facebook voor ons heeft, is voor het gebruik van je profielfoto. Nu kan je gewoon een foto uploaden die jouw moet representeren. De meest interessante verandering is dat je nu een korte video als profielfoto kan instellen, de video blijft in loop waardoor hij zich telkens herhaalt. Met een profielvideo kan je nog meer van jezelf laten zien.

Sommige van ons veranderen profielfoto’s vaak en andere laten het tijden hetzelfde. Voor degene die graag hun profielfoto wisselen is er een andere nieuwe functie: tijdelijke profielfoto’s. Je kan een profielfoto instellen voor een dag of een paar dagen en daarna veranderd hij weer terug in de oude foto. Dit is een handige functie voor als je tijdelijk een andere profielfoto wil, voor bijvoorbeeld: een evenement, feestdag of een leuke “Throwback Thursday” foto.

Je profielfoto komt (in ieder geval) op mobiel in het midden te staan in plaats van aan de zijkant. Hierdoor krijgt deze meer aandacht.

Nog meer van jezelf laten zien

Naast je profielfoto kan je nu ook jezelf beschrijven in één zin, deze komt vrij hoog in je profiel te staan. Daarnaast kan je jouw vijf beste, leukste of grappigste foto’s uitkiezen in ‘Features Photo’s’, hiermee laat je andere gebruikers nog meer zien wie jij eigenlijk bent.
featured-photos_cy_final (1)

Wanneer te gebruiken?

Op dit moment zijn de nieuwe profielfuncties alleen te gebruiken bij een select aantal mensen in het Verenigd Koninkrijk en in Californië. Facebook zegt dat het zich snel zal uitbreiden zodat iedereen het kan gebruiken. Voor nu is het nog niet duidelijk wanneer wij deze nieuwe functies kunnen gebruiken.