Eindelijk! Instagram heeft de functie om meerdere accounts te beheren vanaf 1 mobiel toestel.

Hoe voeg je meerdere accounts toe aan Instagram?

Om de nieuwe functie te gebruiken ga je naar instellingen (het tandwieltje rechts bovenin) en scroll je vervolgens helemaal naar beneden. Daar zie je staan ‘account toevoegen’. Als je hier op tikt kun je de inlog gegevens van je extra account invoeren. Vervolgens kun je gemakkelijk wisselen van account door te tikken op je gebruikersnaam boven in beeld.

Als je nu nog meer accounts wilt toevoegen kan dit ook door bovenin beeld te klikken op je gebruikersnaam en vervolgens op ‘Account toevoegen’.

Multiple Instagram Accounts

Eindelijk ja. Instagram richt zich meer op het monetizen van de applicatie, maar mist nog een hoop mogelijkheden om het ons écht makkelijk te maken.

De functie voor ‘Multiple Instagram Accounts’ is na Instagram advertising een nieuwe stap om onder andere de merken en bureaus tegemoet te komen. Inmiddels waren er al meerdere alternatieven op de applicatie markt, zoals bijvoorbeeld Grabapp.com en Fotogramme, maar een eigen standaard functie voor het wisselen van accounts in Instagram is een welkome toevoeging. Voorheen kon je alleen wisselen van account door in- en uit te loggen, extra nadeel hierbij is dat je alle veelgebruikte hashtags (je eigen geschiedenis) direct kwijt bent.

De site Android Police kwam er in december 2015 al achter dat in versie 7.12.0 van Instagram in de instellingen de optie ‘Add Account’ is verschenen.

Eenmaal meerdere accounts gekoppeld kun je bovenin het appvenster wisselen tussen de verschillende accounts.

Toekomstige updates

What’s next Instagram? Eindelijk een API om de Instagram app eindelijk te gebruiken via de desktop? Insights voor je posts? Post scheduling? De verlanglijstjes liggen al klaar…