Vandaag is het 1 april, de dag dat we elkaar weer eens goed voor de gek kunnen houden! Op social media zien we een stortvloed aan 1 april inhakers. De ene geniaal, de andere ietsjes minder. Ook wij hebben ons steentje bijgedragen. Hier onze top vijf:

 

  1. Huur een huisdier bij een Belvilla

12928328_1089712257737608_6403742920914788605_n
De 1 april grap ‘huur een hond bij je Belvilla’ die we samen met Belvilla bedachten behaalde een hoop media aandacht, waaronder zelfs het RTL Nieuws! De reacties op Social Media gingen alle kanten op; van boze tot enthousiaste berichtjes. Veel dierenliefhebbers namen het op voor het dierenleed. Gelukkig kunnen we nu erbij vermelden dat het om een 1 april grap ging. Belvilla vindt het dierenwelzijn erg belangrijk en zou deze service nooit aanbieden. Wel kunnen we met trots vertellen dat Belvilla 1600 euro gedoneerd heeft aan dierenopvangcentrum De Doornakkers.

2. Kostuum voor stofzuiger

Schermafbeelding 2016-04-01 om 16.32.49

Bij WeDigital hebben we erg gelachen om de vrolijke stofzuiger-onesies van de Zoo’o-lijn van Bosch. Uit eigen onderzoek bleek ruim een derde van de Nederlandse kinderen tot 6 jaar bang voor stofzuigers te zijn. Tja, als we met een flamingo of olifant de kinderen voor jeugdtrauma’s kunnen behoeden, waarom dan ook niet? Alleen dat die knuffels wel eens brandgevaarlijk kunnen zijn, hebben ze even niet over nagedacht;) 1 april of niet, er blijken toch veel mensen geïnteresseerd te zijn. Well done!

 

  1. De zelfrijdende Google-fiets

Google-1-aprilgrap-882x571

Google wist vandaag goed in te haken op Nederland fietsland. Na de zelfrijdende auto, moet er natuurlijk ook gewoon en zelfrijdende fiets komen. Google heeft twee features toegevoegd: de fiets kan je overal ophalen waar je bent en staat altijd in een comfortabele positie. Nooit meer fietsongelukken en de kinderen kunnen alleen naar school, hoe ideaal is dat?! Op hun website gaven ze de hint al weg: “Alleen beschikbaar op 1 april in een fietswinkel bij jou in de buurt”. De Gemeente Amsterdam en de fietsersbond werkte ook mee aan deze grap;).

 

4. De Hema tompouce deodorant

Tompouce-deo-spray-500x375

Hema zou Hema niet zijn als ze geen 1 april inhaker hadden verzonnen. En dit was ook echt weer op z’n Hema’s. Op hun Facebookpagina brachten ze een nieuw product onder de aandacht: “nieuw bij HEMA: tompouce deodorant spray. Zo ruik je altijd naar je favoriete gebakje.” Tja, wie wil er nu niet ruiken naar een heerlijk gebakje?!

 

  1. Raketje gaat weg :(

ola-raket-ijsje

Massaal trapten we in de 1 aprilgrap van de ijsfabrikant Ola. Het bericht kwam dan ook wel erg vroeg, namelijk 24 maart. Ons hoofd stond nog bij de Paasdagen. Moederbedrijf Unilever wilde zijn ijsmerkenportfolio stroomlijnen en wereldwijd teruggaan van 450 naar 90 soorten ijsjes. Het raketje was alleen in Nederland populair en moest daardoor afvallen. Het bericht werd klakkeloos overgenomen door nu.nl, telegraaf en upcomming kwam met een stressbericht. Toch weer mooi meegenomen al die gratis publiciteit! Gelukkig weten ze onze schrik te verzachten met een doos Raketijsjes voor slechts 1euro! Ze waren heerlijk Ola;)