McGregor

 

McGregor adventskalender

Klant: McGregor Fashion
Wanneer: december 2014
Expertise: Facebook app development & Advertising

 

De vraag

Hoe kunnen we onze fans op de hoogte houden van McGregor feestdagen collectie én extra nieuwsbrief inschrijvingen verkrijgen?

De oplossing

Een adventskalender in de vorm van een Facebook applicatie, waarbij meegedaan kan worden na het achterlaten van een e-mail adres.

Mini-games

Door middel van laagdrempelige mini-games kon dagelijks een McGregor product gewonnen worden. Dit product was op hetzelfde moment uitgelicht in de webshop.

De mini-game wisselde elke 3 dagen, waardoor de applicatie aantrekkelijk bleef voor fans. Voor 80% van de games werd er binnen de applicatie gebruik gemaakt van de Facebook commentbox, wat tot extra interactie en bereik leidde.

Mede dankzij een aansluitende Facebook content- en advertisingstrategie was er een continue stroom van bezoekers naar de applicatie.

Deelnemers

Nieuwsbrief inschrijvingen

%

Vrouwelijke deelnemers

Flexibele applicatie mét resultaat

k

Volledig via CMS te beheren

De applicatie was volledig te beheren via een eigen CMS. Hierdoor kon de klant ten alle tijden snel aanpassingen doorvoeren.

Meertalige applicatie

De applicatie was in 4 verschillende talen beschikbaar en werd automatisch aangepast aan de hand van je Facebook taalinstelling.

De kracht van herhaling

De applicatie was een herhaling van de adventkalender in 2013. We hebben de learnings van 2013 verwerkt in de applicatie voor 2014 voor een nóg beter resultaat.

Meetbaar resultaat

Fans, nieuwe e-mail opt-ins en extra betrokkenheid bij alle Facebook posts in december.

Wil je ook zo'n app?