Case: Hollandsnieuwe

Maak je dromen waar

Hoe kunnen wij de single release van Jeroen van der Boom extra aandacht geven via de hollandsnieuwe Facebookpagina?

Voor hollandsnieuwe ontwikkelden we een Facebook-applicatie die inspeelt op de inhoud van het nummer en waarbij hollandsnieuwe direct haar nieuwe slogan “daar houden wij van” kon laden.

Details

Bedrijf: hollandsnieuwe (Vodafone)
Ons werk: Advertising, Content management, Development en Applicatie
Jaar: 2014
Website: hollandsnieuwe
Socials: Facebook |

Voor hollandsnieuwe bedachten we een winactie en ontwikkelden we een Facebook applicatie. Om zo de samenwerking tussen hollandsnieuwe en Jeroen van der Boom extra kracht te geven.

Nanana

In het nummer ‘Nanana’ zingt Jeroen van der Boom over je dromen achterna gaan. Na aanleiding hiervan hebben wij bedacht om samen met hollandsnieuwe de dromen waar te gaan maken van de fans, net als in het liedje!

De fans van hollandsnieuwe konden hun dromen insturen via een Facebook-applicatie en via de website: daarhoudenwijvan.nl. De dromen van andere deelnemers kon je ook bekijken en beoordelen door middel van het geven van sterren. De applicatie was alleen toegankelijk voor hollandsnieuwe fans.

WeDigital is van a-z betrokken geweest bij de applicatie. Van het bedenken van de applicatie, tot aan het maken van content rondom de uitreiking.

WeDigital_hollandsnieuwe_Jeroen_van_der_Boom_Facebook_applicatie

De Applicatie

De applicatie, van eerste schets tot aan uitvoering:

Facebook_Applicatie_Mockup_WeDigital
WeDigital_Facebook_Hollandsnieuwe_cover_image
WeDigital_Hollandsnieuwe_Facebook
WeDigital_Hollandsnieuwe_Facebook_Inzending_Contest
WeDigital_Hollandsnieuwe_Bevestiging_Contest
WeDigital_Hollandsnieuwe_Overzicht_Review_Pagina_Facebook

Content

Het aanjagen van de applicatie ging via diverse media en uiteraard ook via social. We hebben inzendingen uitgelicht en suggesties voor dromen gegeven. Aan het eind van de actie hebben drie mensen gewonnen, er is onder andere een ballonvaart weggeven. Jeroen van der Boom ging samen met onze Jesse op pad om de winnaars te verrassen.

Resultaten

Mensen bereikt

Nieuwe fans

Interacties op content

Ook op zoek naar een sterke campagne?