20% Facebook Text Check

Gepromote afbeeldingen en advertenties die bestaan uit meer dan 20% tekst zijn niet toegestaan op Facebook. Controleer hier of jouw afbeelding voldoet aan de regels van Facebook.

Afbeelding kiezen

Ook handig zijn deze tools van WeDigital:

Jouw Facebook Afbeelding

Uitleg: Klik de vakken aan waar zich tekst bevindt.

0/20%

Regels

Gepromote en gesponsorde afbeeldingen in het nieuwsoverzicht die bestaan uit meer dan 20% tekst zijn niet toegestaan op Facebook. Dit geldt voor:


Uitzondering op deze regel zijn productafbeeldingen:

Note: Afbeeldingen waarop op het logo is ingezoomd of afbeeldingen met tekst eroverheen zijn niet toegestaan. Ook afbeeldingen waaraan duidelijk tekst op het product is toegevoegd om het beleid van Facebook te omzeilen, worden niet geaccepteerd.

Veel gestelde vragen

Waarom mag een afbeelding op Facebook uit niet meer dan 20% tekst bestaan?

Facebook wil dat het nieuwsoverzicht er visueel aantrekkelijk uitziet Afbeeldingen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Om te voorkomen dat afbeeldingen te tekstueel overkomen is de 20%-regel in het leven geroepen. Advertenties zijn onderdeel van deze regel.
Tot 20 maart 2013 was het niet toegestaan dat afbeeldingen die onder de regel vallen contactinformatie, prijzen en verwijzingen naar Facebook functionaliteiten bevatten. Dankzij de gewijzigde richtlijnen is dit toegestaan, zolang deze voldoen aan de 20%-regel.

Mijn afbeelding bevat volgens jullie meer dan 20% tekst. Wat nu?

We adviseren je de afbeelding aan te passen zodat het wel voldoet aan de 20%-regel. Anders is de kans aanwezig dat Facebook je afbeelding zonder waarschuwing zal verwijderen. In het geval van advertenties zullen deze altijd eerst gekeurd worden door Facebook. De kans is groot dat deze wordt afgekeurd en niet geplaatst kan worden.

Wat zijn de gevolgen als ik mijn afbeelding toch gebruik?

Dan is het mogelijk dat je post, advertentie en/of afbeelding door Facebook wordt verwijderd. Dit doet Facebook zonder vooraf een waarschuwing te geven.

De tekst overschrijdt maar voor een klein deel een van de 20 vakken. Wat nu?

Indien één van de 20 vakken voor minder dan de helft uit tekst bestaat is deze toegestaan en hoeft dan niet dan niet te worden aangeklikt.

Wat zijn productafbeeldingen?

Productafbeeldingen (of product shots) zijn foto's van producten in echte situaties of tegen een achtergrond. Deze zijn op Facebook toegestaan. Afbeeldingen waarop tekst op het product is toegevoegd of waarin is ingezoomd op het logo worden niet geaccepteerd.

Geldt de 20%-regel ook voor niet-gepromote afbeeldingen?

Nee. De 20%-regel geldt voor advertenties en gepromote afbeeldingen die verschijnen in het nieuwsoverzicht.

Waar vind ik meer informatie?

Facebook Advertentierichtlijnen: facebook.com/ad_guidelines.php
Facebook Helpcentrum: facebook.com/help/468870969814641/ & facebook.com/help/250509391644213
WeDigital: wedigital.nl

© WeDigital.nl - WeDigital stelt zich niet aansprakelijk voor fouten en misopvattingen van bovenstaande informatie. Controleer voor de meest actuele regels het gebruiksbeleid van Facebook.