Tim Reist Case Content Management

Tim Reist

Klant: Tim Reist (Werknemersaanpak Twente Mobiel)
Wanneer: April 2016 – heden
Expertise: Content management, advertising & strategie

De vraag

Hoe kan Tim Reist de mogelijkheden van social media gebruiken om werknemers en reizigers in het algemeen, te informeren en inspireren over de verschillende vervoersalternatieven?

De oplossing

In een door ons geschreven social media strategie hebben we duidelijke verhaallijnen opgesteld. Zo worden de Twentaren geïnspireerd na te denken over hun vervoerswijze.

Tim Reist

Deze Facebook case is onderdeel van de Tim Reist Content Management.

Posts per week

%

maandelijkse groei fans

%

uit Twente

Data en interactie

Rondom mobiliteit zijn grote hoeveelheden data beschikbaar. Tim deelt als kenner regelmatig onderzoeksresultaten en opvallende feiten. Hierin zoekt hij ook de interactie met zijn fans op.

wedigital_tim_7xfiets

wedigital_tim_fietsdilemma

wedigital_tim_cijfersfietsdilemma

wedigital_tim_afgelegdekms

Inhakers

Tim is op de hoogte van de actualiteit en speelt hier regelmatig op in. Vaak met een mobiliteitshaakje, soms met de regio. Door in te haken op vaste inhaakmomenten uit de inhaakkalender en de actualiteit door middel van social listening, laat Tim zien op de hoogte te zijn van alles wat in en buiten Twente (op het gebied van mobiliteit) gebeurt.

wedigital_tim_scholenzijnweerbegonnen

wedigital_tim_wintertijd

wedigital_tim_olympischespelen

wedigital_tim_zwartezaterdag

Tim’s Tips

Tweewekelijks deelt Tim via Facebook een tip die het reizen leuker, boeiender en inspirerender maakt. Tim biedt hierbij regelmatig de helpende hand en speelt waar mogelijk in op de actualiteit. De tips worden vervolgens verzameld in een fotoalbum op Facebook.

wedigital_tim_tiptip3

wedigital_tim_tiptip4

wedigital_tim_tiptip5

wedigital_tim_tiptip6

Tim’s apptips

Op de markt zijn er vele apps die zich richten op mobiliteit en vervoer. Het zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom selecteert Tim tweewekelijks de handigste, tofste of opvallendste apps die worden gedeeld met de fans.

wedigital_tim_fietstelapp

wedigital_tim_fietsrouteplanner

wedigital_tim_buienradar

wedigital_tim_timesupp

Beter Benutten

In het Beter Benutten programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid van de drukste regio’s in het land te verbeteren. De regio Twente neemt, onder de vlag van Twente Mobiel, maatregelen om het autogebruik tijdens de spits te verminderen. Met de fictieve medewerker Tim, worden werknemers geïnspireerd en geïnformeerd over de situatie op de weg en de verschillende vervoersalternatieven.

WeDigital

Door continu te blijven monitoren wat er speelt op het gebied van vervoer en mobiliteit blijft WeDigital op de hoogte van de grote hoeveelheden beschikbare data en informatie. Op deze manier hebben we in de afgelopen jaren veel ervaring en kennis opgedaan. Dit brengen we in de praktijk met onder andere de community management van Filedier, Twente Mobiel, Tim Reist en andere kleinere mobiliteitsprojecten.

Wil je ook meer uit je content halen?

Meld je gratis aan

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste social nieuws in je mailbox.

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!