Filedier Case Content Management

Filedier – De Geheimen van Rotterdam

Klant: Filedier (De Verkeersonderneming)
Wanneer: September 2016 – December 2016
Expertise: Content management en advertising

Filedier

Deze Geheimen van Rotterdam case is onderdeel van de Filedier Content Management.

Inzendingen

Vervoer foto's

Bereik

De Geimen van Rotterdam

De Erasmusbrug, de Kuip en de Euromast. Ze zijn onlosmakend aan Rotterdam verbonden. Rotterdam kent echter veel meer mooie, opvallende en herkenbare plekken. Plekken die onder de rest van Nederland minder bekend zullen zijn, maar typisch Rotterdam zijn.

In het derde kwartaal van 2016 stond Filedier daarom in het teken van de Geheimen van Rotterdam. Fans en volgers van Filedier werd gevraagd foto’s in te sturen in 3 verschillende thema’s gerelateerd aan Rotterdam en mobiliteit. Elk thema; architectuur, vervoer en water; stond twee weken centraal. Fans maakten vervolgens kans op Rotterdamse prijzen door foto’s in te sturen gerelateerd aan het onderwerp.

Uit de ruim 200 ingezonden foto’s zijn uit elk thema 2 winnende foto’s gekozen die zijn bedrukt op ansichtkaarten. De campagne werd ondersteund met gerichte advertising op Rotterdammers. Uiteindelijk is de campagne verantwoordelijk voor een bereik van ruim 125.000 gebruikers en meer dan 1.000 nieuwe fans uit Groot-Rotterdam.

Architectuur foto's

Vervoer foto's

Water foto's

Beter Benutten

In het Beter Benutten programma werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid van de drukste regio’s in het land te verbeteren. De Verkeersonderneming is een publiek-private samenwerking van de gemeente Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat. Door middel van het Filedier, een karakteristiek kuddedier, worden forenzen rondom Groot-Rotterdam op de file alternatieven gewezen.

WeDigital

Door continu te blijven monitoren wat er speelt op het gebied van vervoer en mobiliteit blijft WeDigital op de hoogte van de grote hoeveelheden beschikbare data en informatie. Op deze manier hebben we in de afgelopen jaren veel ervaring en kennis opgedaan. Dit brengen we in de praktijk met onder andere de community management van Filedier, Twente Mobiel, Tim Reist en andere kleinere mobiliteitsprojecten.

Wil je ook meer uit je content halen?

Meld je gratis aan

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste social nieuws in je mailbox.

Je bent aangemeld voor de nieuwsbrief!